Een dagje naar Dolfinarium Harderwijk

Zoals u misschien al heeft gelezen is afgelopen donderdag dolfijn Nalu bevallen. Wanneer er een dolfijntje is geboren proberen we altijd zo snel mogelijk langs te gaan om het kleintje te bewonderen. En daarom reisde we afgelopen zaterdag af naar Harderwijk. Zaterdag was tevens de laatste Caribische avond en dit wilde we natuurlijk ook niet missen!

 

Bij binnenkomst was het gezellig druk. De Caribische sfeer zat er goed in! Overal stonden palmbomen en werd er muziek gedraaid. Natuurlijk wilde ik eerst naar de Delta om de pasgeboren baby van Nalu te zien. Bij de glaswand was de baby goed te zien, mama Nalu en de andere dolfijnen zwommen vaak langs de ruiten. Daarna zijn we naar boven gelopen om boven water foto’s van de dolfijnen te maken en tegelijkertijd waren ze bezig met het programma ‘ontmoeten’. Bezoekers krijgen tijdens dit korte programma een fotomoment met een dolfijn en kunnen daarna het dier aanraken en een visje geven. Tijdens dit programma krijgen de andere dolfijnen die niet deel nemen aan het programma ook aandacht van de andere trainers. Een mooi moment om foto’s te maken!

Na vele foto’s van al die lieve snoetjes liep ik door naar de kraambaai waar Nalu en haar baby rond zwemmen. Ik wilde van hun natuurlijk ook nog een paar foto’s boven water maken. Dit is nog best een lastige opgave! Om foto’s te kunnen maken van mama dolfijn met haar baby is geduld nodig en is het altijd handig om ze eerst te observeren. Zo zwemen ze bijvoorbeeld soms een vast rondje wat ze herhalen. Wanneer ze een rondje herhalen is het makkelijker om te gokken waar ze boven water komen om adem te halen. Zaterdag kwamen Nalu en haar jong vlak bij de plek waar we stonden omhoog waardoor ik een close-up foto heb kunnen maken van de baby, deze foto ziet u hier onder. Een aantal andere foto’s van Nalu en haar jong vind u in de fotogalerij onder aan de blog.

Babydolfijntje Dolfinarium Harderwijk

De Snor(rrr)show 

Nadat we een tijdje Nalu en haar baby hebben geobserveerd zijn we naar de Walrussenwal gegaan om de Snor(rrr)show bij te wonen. Deze show blijft leuk! De walrussen en hun trainers zijn erg grappig en krijgen het hele publiek mee.Toen we bij de Walussenwal weg liepen had ik pijnlijke wangen van het lachen. Onderaan de blog vind u meer foto’s van de walrussen tijdens de show.

Walrus Dolfinarium Harderwijk

 

De Caribische Zomeravond

Afgelopen weken organiseerde Dolfinarium een aantal Caribische Zomeravonden, zaterdag was de laatste avond. Tijdens deze Zomeravonden konden bezoekers barbecueën, genieten van Caribische muziek, relaxen in hangmatten op het strand, en genieten van verschillende optredens o.a Jody Bernal. Ook konden bezoekers mee doen aan de wedstrijd ‘ Ik word Dolfijnentrainer’. De hoofdprijs was een dag mee lopen in het Dolfinarium als een echte dolfijnentrainer. Na de Snor(rrr)show zijn we richting het strand gelopen om te genieten van de barbecue in het Dolfinarium.

 

Zotte Zeeleeuwentheater ‘De Piratenbende’

Na de barbecue gingen we naar het Zeeleeuwentheater om de Piratenbende te zien. Ook deze show blijft leuk! Op een gegeven moment kwamen er tijdens de show wel twee hele leuke ‘gasten’ te voorschijn. Captain Jack Sparrow en Davy Jones. Geweldig hoe Dolfinarium dit heeft gedaan!

Piratenbende Dolfinarium Harderwijk

Direct na deze show zijn we naar het Dolfijndomein gelopen voor de Aquabella show. Voor de eerste keer zijn we aan de zijkant op de tribune gaan zitten. Normaal zit ik altijd precies in het midden maar ik wilde eens proberen hoe het zou gaan om de show vanaf de zijkant te fotograferen. Na de Aquabella show zijn we weer naar huis gegaan. Het was weer een top dagje in Dolfinarium! De foto’s van de Aquabella show volgen later deze week.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: