Tijgerdrieling voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort

Vandaag is een speciale dag voor DierenPark Amersfoort. De kleine tijgertjes zijn precies zeven weken oud en wegen zes kilo, hoog tijd om de buitenwereld te gaan ontdekken! De drie kleine tijgertjes mochten vandaag voor het eerst naar buiten en de namen van de tijgertjes werden ook bekend gemaakt.

DierenPark Amersfoort

Vanmorgen in alle vroegte ben ik de auto in gestapt om aanwezig te zijn bij het moment dat mama Angara met haar jongen voor het eerst naar buiten ging. Rond 08.30 uur waren we bij de tijgers en vertelde de hoofdverzorger hoe het nu met de tijgertjes gaat. Hij vertelde onder andere dat de drieling vandaag precies zeven weken oud zijn en zes kilo wegen. Daarna werden de namen van de drie kleintjes bekend gemaakt. Het park ontving ruim tweeduizend naamsuggesties. Uit al deze inzendingen zijn drie namen gekozen voor de drie kleine tijgertjes; Fedor, Sergei en Nicolai. Na de bekendmaking van de namen ging het luik open en Angara liep meteen haar buiten verblijf in. Alle aanwezige wachtte met spanning af wanneer de drie kleintjes hun eerste stapjes in het buitenverblijf zetten. Angara liep weer naar binnen om vervolgens met haar eerste jong weer naar buiten te komen. Op dat moment kwamen alle camera’s tot leven.

Angara met jong

Mama Angara zette haar jong midden in het verblijf waardoor we hem allemaal goed konden bekijken. Het was net alsof ze wilde pronken met haar kleintje. Wat een mooi moment om mee te mogen maken! Al snel volgde de andere broertjes die zelf naar buiten kwamen. Fedor, Nicolai en Sergei gingen op onderzoek uit maar hun mama hield alles goed in de gaten en corrigeerde haar kroost wanneer ze iets deden wat ze niet wilde. Het werd al gauw druk bij de stad der oudheid toen het park open ging voor de bezoekers, iedereen wilde een glimp opvangen van de drie broertjes.

 

Zeg nou zelf, dit is toch om op te vreten?

Tijgertje DierenPark Amersfoort

 

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van de drieling en hun eerste ochtend buiten. De video is gemaakt door DierenPark Amersfoort.

 

De tijgerwelpjes zijn vanaf vandaag een groot gedeelte van de dag te zien in DierenPark Amersfoort. De meeste kans om de kleintjes te zien is tussen 10:00  en 15:00 uur want papa Ilya moet natuurlijk ook de benen kunnen strekken. Als de drieling drie maanden oud is zullen zij hun vader gaan ontmoeten. Tot die tijd kunt u van moeder en kroost genieten. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website van DierenPark Amersfoort.

 

Houdt de pagina in de gaten! Komende week uploaden we nog veel meer foto’s. Alle foto’s zijn gemaakt door: VTL Photography Angela van ’t Land. Gebruik de foto’s niet zonder toestemming bij voorbaat dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: