Dolfijn Nalu in Dolfinarium Harderwijk is bevallen!!

Vanmorgen is er in Dolfinarium Harderwijk een dolfijntje geboren! Na een snelle bevalling van precies 1 uur beviel Tuimelaardolfijn Nalu om 09.14 uur van een jong. Het was een spannende bevalling: het hoofdje van de babydolfijn kwam eerst. Normaal gesproken komt het staartje eerst.

Er zijn risico’s wanneer het hoofdje van een babydolfijn eerst komt . Het dolfijntje is nog niet volledig geboren en kan dus ook niet naar het oppervlak om adem te halen. Maar na de geboorte reageerde moeder Nalu zeer adequaat door haar jong direct naar het wateroppervlak te begeleiden voor de eerste ademhaling. Moeder en jong maken het goed. Het geslacht van het dier is nog niet bekend. De eerste periode na de bevalling blijft spannend daarom worden moeder en jong continu geobserveerd door hun verzorgers. Voor Nalu is dit haar tweede jong, in 2011 beviel zij van dolfijn Makai.

Een groep van 25 kinderen beleefde wel een heel bijzonder moment; nadat zij een nachtje sliepen in de onderwaterruimte van het Dolfinarium mochten zij meekijken bij de bevalling. De bezoekers van het Dolfinarium kunnen de babydolfijn ook al bewonderen.

Via de Webcam van het Dolfinarium kunt u de kleine ook al zien samen met de andere dolfijnen in de kraambaai.

 

Zaterdag zal VTL Photography een bezoek brengen aan het Dolfinarium Harderwijk houdt de website en de facebookpagina in de gaten voor de foto’s!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: