Tijgerwelpjes in DierenPark Amersfoort blijken drie mannetjes

welpjes DierenPark Amersfoort

Afgelopen dinsdag heeft de dierenarts van DierenPark Amersfoort een laatste check gedaan om het geslacht van de tijgerwelpjes vast te stellen. Eerder werd gedacht dat het nestje uit twee mannetjes en een vrouwtje bestond, maar nu blijken de welpjes drie broertjes te zijn. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Nadat de dierenverzorgers van DierenPark Amersfoort twijfels kregen over het geslacht van het ‘vrouwtje’ heeft de dierenarts nogmaals het geslacht van de ruim zes weken oude welpjes onderzocht. Aan de hand van de groeicurve en het gedrag van het welpje kregen de verzorgers het vermoeden dat het vrouwtje een mannetje kon zijn. Nu blijkt dat de balletjes bij de eerste geslachtsbepaling nog niet waren ingedaald. De dierenarts heeft nu toch duidelijk een balletje gevoeld. Het park wachtte een aantal weken met de eerste geslachtsbepaling, maar het blijft lastig om het geslacht van jonge kittens vast te stellen mede omdat de verzorgers de welpjes zo min mogelijk in de handen willen nemen.

Eerder werd een omroep gedaan om namen in te sturen voor zowel jongens- als meisjes namen. Nu worden er 3 jongensnamen uit de ruim tweeduizend inzendingen gekozen. De meisjes namen worden bewaard ter inspiratie, mocht er in de toekomst een vrouwtjeswelpje worden geboren. Vrijdag worden de namen van de drie broertjes bekend gemaakt en mogen ze voor het eerst naar buiten! VTL Photography is hierbij aanwezig!! Houdt de facebookpagina en de website in de gaten voor de foto’s!

One Comment on “Tijgerwelpjes in DierenPark Amersfoort blijken drie mannetjes

  1. Dit is op vtlphotography herblogden reageerde:

    Morgen ochtend mogen de drie tijgerwelpjes voor het eerst naar buiten in DierenPark Amersfoort. VTL Photography is daarbij om foto’s te maken! Houdt de Facebookpagina en de website in de gaten voor de foto’s!

    The three tiger cubs are going outside for the first time in DierenPark Amersfoort in The Netherlands. VTL Photography will be there to take pictures! Keep a close look on the Facebook page and the website for the photos!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: