The yellow submarine

De zee is een hele andere wereld die nog steeds plekken en dieren kent die nog niet zijn ontdekt. Veel dieren die in de oceaan leven kunnen wij zonder een duikbrevet nooit zien. Maar er is ook een andere manier om de zee te ontdekken namelijk met een duikboot oftewel; een submarine. Tijdens onze trip in Tenerife zijn we mee geweest met de Submarine Safari bij de haven van Marina San Miguel. In deze blog vertellen we u meer over deze unieke ervaring.

 

haven van Marina San Miguel Tenerife

Bij aankomst in de haven van Marina San Miguel moesten we ons melden bij de receptie van de Submarine Safari. De receptie was gevestigd in een leuk winkeltje aan het einde van de kade waar bezoekers souvenirs konden kopen. Nadat we onze boardingpass hadden gekregen moesten we alleen nog wachten op de duikboot. en waar kon dat beter dan buiten in het zonnetje te genieten van het prachtige uitzicht op de vulkaan pico del Teide.

 

 

Niet lang daarna zagen we de Submarine de haven in komen. Van veraf leek de duikboot niet zo groot maar hij kwam steeds dichterbij en toen hij eenmaal langs de kade lag nam ik deze woorden meteen terug. De duikboot is 18,5 meter lang en weegt meer dan 106 ton behoorlijk indrukwekkend dus. Toen de submarine was gedokt aan de haven mochten we eindelijk aan boord! Via een trap klommen we langzaam de duikboot in, eenmaal beneden voelde het meteen alsof we in een totaal andere wereld waren beland. Overal waren ronde ramen en bij elk raam waren twee stoeltjes bevestigt zodat iedereen alles goed kon zien.

 

Submarine Safari

 

Toen we de haven uit vaarde vertelde iemand van de Submarine Safari een aantal dingen over de duikboot. Ze vertelde onder andere dat de Submarine 3 miljoen euro heeft gekost! En dat de duikboot tot een diepte van 60 meter kan duiken. Ook werden de veiligheidsregels uitlegd. Tijdens de uitleg begon de Submarine al te dalen, langzaam aan gingen we steeds dieper de Atlantische Oceaan in. Er waren meteen al veel vissen te zien die nieuwsgierig langs de ramen zwommen. Op een display naast ons konden we zien hoe diep we doken.

 

Display Submarine Safari Tenerife

Op de foto hierboven ziet u een display in de Submarine die links aangeeft op welke diepte wij zaten en rechts wordt aangegeven wat de temperatuur was van het zeewater. Ik was verrast van wat we allemaal konden zien van uit de Submarine. We zijn langs 3 scheepswrakken gevaren, heel veel verschillende vissen gezien waaronder mooie papegaaivissen, roggen en zelfs barracuda’s. Opeens zwom een duiker in de verte tussen een grote school vissen door.

 

Submarine Safari Tenerife 2014

En niet veel later zwom hij ook langs met een rog! De rog was heel groot en zwom heel dicht langs de ramen. Om nog meer vissen te lokken pakte de duiker wat voer en gebruikte hij de huid van de rog als rasp.

 

 

Toen was het al weer tijd om terug te gaan, gelukkig duurde het nog even voor we terug waren in de haven zo konden we nog even genieten van alle vissen en roggen die zo sierlijk door het water gleden. Na een uur te hebben gedoken waren we weer terug in de haven, tijdens de laatste minuten werd de tour afgerond met een bedankje voor de deelname aan de tour. Eenmaal terug bij de haven werd het nummer ‘Yellow Submarine’ van The Beatles gedraaid terwijl de Submarine aanmeerde aan de dok, erg leuk! Terwijl iedereen de duikboot uit klom bleef ik nog even staan, ik was erg onder de indruk van de duikboot dat ik nog een laatste keer rond keek in terwijl het zinnetje ” We all live in a yellow submarine, A yellow submarine, Yellow submarine” door mijn hoofd speelde. Wat was het een mooie ervaring!

 

Wanneer u op vakantie gaat naar Tenerife is de Submarine Safari zeker een aanrader! Een ervaring die u lang bij zal blijven! Voor meer informatie over de duikboot of praktische informatie kunt u terecht op de website van Submarine Safari.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: