Tijgerwelpjes gechipt in DierenPark Amersfoort

welpjes DierenPark Amersfoort

Nog meer tijgernieuws vandaag! De drie Siberische tijgerwelpjes zijn gechipt in DierenPark Amersfoort. De kleintjes krijgen een chip zodat de verzorgers kunnen aflezen om welke tijger het gaat zo kunnen ze de tijgers altijd herkennen. Ook als de 3 tijgers uiteindelijk verhuizen naar een ander park voor het speciale fokprogramma weten ze altijd met welk dier ze te maken hebben. De chips werden door de dierenarts bij de tijgertjes aangebracht. De chip is een klein zendertje welke wordt gebruikt voor de meeste dieren in het DierenPark, maar ook voor huisdieren. (foto: DierenPark Amersfoort)

Het chippen gaf ook de gelegenheid om de kleintjes weer te wegen. De jongen groeien als kool alle drie wegen ze al ruim 5 kilogram. Het gaat heel erg goed met ze, zelfs zo goed dat het niet meer lang gaat duren voordat de welpjes voor het eerst naar buiten mogen. Als de jongen zo blijven groeien, mogen zij op vrijdag 8 augustus voor het eerst naar buiten! Het Amersfoortse DierenPark maakt dan ook de namen van de drie welpjes bekend.

Hieronder ziet u een video van DierenPark Amersfoort over de welpjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: