Internationale dag van de tijger

SONY DSC

 

De tijger is een prachtig en indrukwekkend dier. Wanneer ik in een dierentuin ben en er zijn tijgers, dan moet ik daar altijd heen en het liefst blijf ik daar de hele dag zitten om foto’s te maken. In Nederland hebben wij verschillende dierentuinen waar we tijgers kunnen bewonderen. Helaas is dit in het wild niet het geval want de tijger wordt ernstig bedreigd. (foto: Angela van ’t Land VTL Photography)

Vandaag is het de Internationale Tijgerdag, waarop natuurorganisaties aandacht vragen voor het lot van tijgers in het wild. Een dag als deze is heel erg belangrijk want volgens de schattingen uit 2010 zouden er wereldwijd nog maar ongeveer 3200 tijgers in het wild leven. Als er niets gebeurd zal de tijger in het wild uitsterven en kunnen we ze alleen nog maar in de dierentuin zien. Dit kan en mag niet gebeuren daarom is er een aantal jaren geleden besloten om ieder jaar op 29 juli aandacht te vragen voor de tijger.

 

Tijger Ouwehands dierenpark

Wist u dat ook u kunt helpen?

U kunt een petitie tekenen van Greenpeace Petitie Protect Paradise. Het leefgebied van de laatste Sumatraanse tijgers wordt vernietigd voor de producten die wij graag gebruiken. Sluit je aan bij de duizenden mensen wereldwijd die daar niet langer verantwoordelijk voor willen zijn. Op de website van Greenpeace vind u tips om ook op andere manieren te helpen. Het Wereld Natuurfonds heeft een adoptieprogramma waarbij u symbolisch een tijger kunt adopteren. Het geld wat hiermee word opgehaald wordt gebruikt om de tijger te beschermen. Als we allemaal een steentje bijdragen kunnen we er voor zorgen dat de tijger blijft bestaan. (foto: Angela van ’t Land VTL Photography)

 

Hieronder vind u een galerij met foto’s van tijgers in verschillende dierentuinen. Deze foto’s zijn gemaakt door mijzelf (Angela van ’t Land VTL Photography) gebruik de foto’s niet zonder toestemming bij voorbaat dank!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: