Leuke uitjes deze zomer

Deze zomer is er ook in Nederland een hoop te zien en te beleven. Voor een leuke zomervakantie hoeft u dus eigenlijk helemaal niet het land uit. Zo zijn er verschillende activiteiten in de dierentuinen en wanneer het regenachtig is of u verkoeling zoekt kunt u altijd een bezoekje brengen aan Amsterdam Expo waar nu een expositie te zien is van Lego kunstwerken The Art of the Brick. In deze blog vertellen we meer over een aantal leuke uitjes in de zomervakantie.

 

 

Zomeractiviteiten in Safari park Beekse Bergen.

Safari Park Beekse Bergen, de naam zegt het eigenlijk al, het is een Safari Park. U kunt met uw eigen auto langs verschillende dieren rijden, zoals de giraffen die misschien wel heel dichtbij komen! Dit jaar bestaat Speelland Beekse Bergen 50 jaar! Om dit jubileumjaar te vieren worden er naast speel- en waterpret leuke zomeractiviteiten georganiseerd. Zo kunt u zich meten met de Big Five, de vijf populairste dieren uit Afrika. Bent u net zo snel als een leeuw of kunt u net zo goed klimmen als een luipaard? Iedere bezoeker kan zich meten met de populairste Afrikaanse dieren. Ook is er elke zondag een optreden.

Optredens

Zing en swing mee met de optredens op de volgende zondagen tussen 15.00 en 17.00 uur:

Het Zandkasteel en Diego & Dora beten op 27 juli het spits af

3 augustus          Junior Songfestival on tour – Een interactieve show, waarbij de kinderen worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis van het Junior Songfestival komen natuurlijk voorbij, maar ook de populairste hits van dit moment.
10 augustus       B-BRAVE – Boyband B-BRAVE maakte al direct enorme indruk tijdens de audities van X-factor 2013. Met hits als ‘Up’, ‘Bij Mij’, ‘Als Je Van Mij Bent’ en de nieuwste single ‘Vanavond Is Van Jou’, staat B-BRAVE gegarandeerd voor een mooie liveshow waarbij menig meisjeshart zal smelten.

17 augustus       Dirk Scheele ‘Zomerpopconcert’
– Ieder kind heeft wel zijn eigen favoriete Dirkliedje. Diverse genres als rock & roll, blues, pop en wereldmuziek passeren de revue in een eigen herkenbare stijl, die Scheele vertaalt naar het niveau van de kinderen. De liedjes zijn afwisselend, ingetogen en opzwepend, kunnen gemakkelijk meegezongen worden en nodigen uit om actief mee te doen.

 

ZOOCamp Diergaarde Blijdorp

Kinderen van 9 tot 11 jaar kunnen elke zomer een nachtje in Diergaarde Blijdorp slapen. Zo is er een barbecue en mogen de kinderen verrijkingsmateriaal maken voor de dieren. En wanneer het helemaal donker is begint een speurtocht. Net als echte dierenverzorgers staan de kinderen om zes uur op. Er moet gewerkt worden, want de dieren zijn wakker en hebben honger. Daarna krijgen ze een ontbijt en kunnen de ouders hun kinderen rond half tien weer ophalen.

Voor meer informatie kunt u op de volgende link klikken: Diergaarde Blijdorp ZOOCamp

 

Dolfinarium op zoek naar dolfijnentrainers

Dagelijks ontvangt het Dolfinarium in Harderwijk sollicitatiebrieven voor een van de meest begeerde banen ter wereld, dolfijnentrainer. Zelfs als er geen vacature open staat. Deze zomer kan elke gast solliciteren door mee te doen aan de wedstrijd: ik word dolfijnentrainer. De winnaars worden voor één dag dolfijnentrainer in het Dolfinarium. Voor opvallende deelnemers ligt er mogelijk zelfs een vaste baan in het verschiet. Dus heeft u er altijd al van gedroomd om dolfijnentrainer te worden dan is dit uw kans!

Tijdens de Caribische Zomeravonden op 25 & 26 juli en 1, 2, 8 en 9 augustus kan elke gast van het Dolfinarium zich onderwerpen aan diverse fysieke en kennistesten. Van een stormbaan om conditie, fit- en lenigheid te meten, tot aan een zogenaamde vis herkenningstest. Tijdens de laatste dolfijnenshow en op de website worden de dagwinnaars bekend gemaakt. Zij mogen een dag mogen meelopen met het dolfijnenteam.

Fulltime dolfijnentrainers


Het Dolfinarium hield in 2010 en 2012 soortgelijke wedstrijden. Duizenden deelnemers klommen destijds in de pen om hun motivatie op papier te zetten in de hoop zo de eerste selectieronde door te komen. Het verschil met de wedstrijd van dit jaar is dat iedereen die het park bezoekt kan meedoen. Om te zorgen dat ook echt iedereen kans maakt, zijn twee leeftijdscategorieën gecreëerd: 2 tot 17 jaar en 17 jaar en ouder. Er lopen scouts rond die opvallende deelnemers in de gaten houden. Het park is namelijk regelmatig op zoek naar fulltime dolfijnentrainers en heeft aan de vorige wedstrijden daadwerkelijk twee fulltime dolfijnentrainers overgehouden.

Caribische Zomeravonden


Het Dolfinarium is op de Caribische Zomeravonden omgetoverd tot een tropisch paradijs. Het park is op die dagen langer open (tot 21:00 uur in plaats van 18:00 uur). Gasten kunnen onder andere genieten van Caribische (live) muziek, levensechte Pirates of the Caribbean characters, wuivende palmbomen, BBQ, kampvuren, een hangmatmobiel en optredens van Trafassi (bekend van de hit: Grote wasjes, kleine wasjes) en Jody Bernal.

Meer informatie over de wedstrijd

Meer informatie over de Caribische zomeravonden

 

Expositie: The Art of the Brick

Is er een regenachtige dag tijdens de vakantie of is het zo warm dat u liever verkoeling zoekt? In Amsterdam EXPO is een bijzondere expositie te zien namelijk; The Art of the Brick.Tijdens de warme dagen deze zomer is het goed vertoeven in de expositieruimte, de airco zorgt voor aangename verkoeling. In mei heb ik een uitgebreide blog geschreven over de expositie deze kunt u bekijken via de volgende link: Expositie The Art of the Brick. Inmiddels heeft de tentoonstelling al 50.000 bezoekers mogen verwelkomen!! De expositie word wegens succes verlengd t/m 26 oktober 2014.

 

ZOO’n ZOOmer in DierenPark Amersfoort

Ook in DierenPark Amersfoort is er deze zomer een hoop te beleven. Zo kunnen kinderen mee op expeditie en kunt u genieten van een heerlijke barbecue. Ook kunt u voor maar € 21,50 onbeperkt naar het park deze zomer! Voor meer informatie kunt u op de volgende links klikken: DierenPark Amersfoort ZOO’n ZOOmer    Nieuws uit DierenPark Amersfoort

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: