Tijgerwelpjes geboren in DierenPark Amersfoort

Tijgerwelpjes

Geweldig nieuws uit DierenPark Amersfoort. In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 01.00 – 04.00 uur zijn er drie Siberische tijgertjes geboren!! De drie kleintjes en hun moeder maken het goed. Het is Angara’s eerste nestje, dus het blijft voorlopig spannend.

Een halfjaar geleden bouwde DierenPark Amersfoort een compleet nieuw binnenverblijf voor de tijgers inclusief een kraamkamer. Deze komt nu heel goed van pas nu er drie tijgertjes zijn geboren! De jongen zullen de eerste weken samen met hun moeder in deze kraamkamer verblijven. Zo kunnen de verzorgers moeder en haar kleintjes in de gaten houden. Het publiek kan de welpjes live volgen via de Welpcam op de website van DierenPark Amersfoort. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Het geslacht van de drieling is nog onduidelijk. Wanneer moeder Angara na een paar dagen even kort naar buiten wil kunnen de verzorgers misschien even een kijkje nemen bij de kleintjes. Wie de kleintjes wil gaan bewonderen moeten nog even geduld hebben, na zeven weken komen zij waarschijnlijk voor het eerst met hun moeder mee naar buiten. Papa Ilya en zijn kroost ontmoeten elkaar voorlopig nog niet. Na ongeveer drie maanden zullen zij met hem kennismaken in hun buitenverblijf in het Amersfoortse DierenPark.

 

Filmpje van de geboorte van de drie tijgerwelpjes

 

Foto van Vader Ilya en Moeder Angara {Foto’s: VTL Photography Angela van ’t Land}

Tijger DierenPark Amersfoort Moeder Angara

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: