Nieuws uit Diergaarde Blijdorp

 

21 juni: MidZOOmeravond tot zonsondergang! (22.04 uur )

Zaterdag 21 juni is de langste dag van het jaar en ook het begin van de zomer. Diergaarde blijdorp viert deze dag door open te blijven tot zonsondergang om 22.04 uur. Naast de extra lange dag in de Diergaarde wordt u ook getrakteerd op verschillende extra’s. Zo kunt u een kijkje nemen op het olifantenperk en in het binnenverblijf van de zebra’s.

Wat ook erg bijzonder is om te zien is de koningin der waterlelies, de Victoria amazonica. Het zou zomaar kunnen dat deze prachtige waterlelie op de avond van 21 juni gaat bloeien! Deze reuzenwaterlelie bloeit twee nachten: de eerste avond opent de knop zich tot een schitterende witte bloem. Tijdens de tweede nacht is de bloem rozerood van kleur en zakt vervolgens onder water. Naast de grote bloemen valt de reuzenwaterlelie ook op door de reusachtige drijvende bladeren. Sommige hebben een doorsnee van ruim tweeënhalve meter. De reuzenbladen hebben een draagvermogen van 15 kilo en kunnen met gemak en baby dragen.

Natuurlijk kun je ook ’s avonds in de Diergaarde blijven met een regulier dagticket. Voor iedereen die na 15.00 de diergaarde bezoekt is er een speciaal avondtarief van € 15,00 voor volwassenen (online € 2,50 korting) en € 11,50 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar oud (online € 1,50 korting). Voor meer informatie over de prijzen en tickets kunt u naar de website van Diergaarde Blijdorp.

 

Nieuwe vogelster in Vrije Vlucht Voorstelling Blijdorp: een zeldzameneushoornvogel

Vrije vlucht Diergaarde Blijdorp4

Sinds kort heeft Diergaarde Blijdorp een opvallende ‘vogelster’ in de Vrije Vlucht Voorstelling, een dubbelhoornige neushoornvogel. De Vrije Vlucht Voorstelling in Blijdorp bestaat al een aantal jaren en is zeer populair onder de bezoekers. In een eerdere blog heb ik al eens geschreven over deze mooie voorstelling. Blog Diergaarde Blijdorp 04-05-2014.

De dubbelhoornige neushoornvogel behoort tot een van de grootste neushoornvogel soorten en is zeer bedreigd. De neushoornvogel die te zien is in de voorstelling is een vrouwtje. Ze was naar blijdorp gekomen om voor nakomelingen te zorgen. Helaas was dat niet mogelijk omdat het niet klikte met haar mannelijke soortgenoten. Er was geen een man waar ze het mee kon vinden. Om die reden heeft de coördinator van het Europese fokprogramma (vogelpark Avifauna) toestemming gegeven om haar in de voorstelling in te zetten. Als ambassadeur voor haar soortgenoten kan zij zo een belangrijke educatieve rol vervullen. Bovendien ondersteunt Blijdorp een natuurbehoudsproject in Azië dat de dubbelhoornige neushoornvogel beschermt door adoptie van wilde nesten. Het inzamelen van het geld voor natuurbehoud gebeurt heel toepasselijk door een vogel, namelijk een rosé-kaketoe. {Foto: Angela van ’t Land VTL Photography}

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: