Dierentuin Nieuws

Er gebeurd weer een hoop in dierentuin-land. Zo kunt u in Safaripark Beekse Bergen dieren adopteren. Er zijn een hoop jonge, maar ook nieuwe dieren te bewonderen in de dierentuinen. En het Dolfinarium in Harderwijk geeft gratis entree aan alle vaders op Vaderdag.

 

Dieren adopteren in Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is het mogelijk om als particulier of bedrijf (individuele) dieren, zoals leeuwen welpen of een groep dieren te adopteren. Alle dieren zijn beschikbaar voor adoptie. Dankzij de steun van adoptieouders, donateurs en vrijwilligers wordt er een mooi bedrag opgehaald voor ‘Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk’. Het mooie bedrag van 50.000 euro wat tot nu toe is opgehaald wordt op morgen zaterdag 7 juni aan verschillende goede doelen geschonken. Waaronder het project ‘Stichting Spots’. Dit mooie project zet zich in voor wilde katachtige in Afrika.

Pasgeboren leeuwenwelpjes ter adoptie gesteld.

Nu acht weken oud en heel schattig, de leeuwenwelpjes in Safaripark Beekse Bergen zijn ook ter adoptie gesteld om zo geld op te halen voor de goede doelen.

De overhandiging van de cheques aan de goede doelen vindt plaats bij het nieuwe leeuwenverblijf. Dit verblijf is onlangs gecreëerd ten behoeve voor onder andere de nijlpaarden en krokodillen. Mede hierdoor is een deel van de leeuwengroep weer terug gebracht naar waar ze vroeger zaten, nabij het Safarirestaurant. Hier zijn ook de 2 welpjes te bewonderen.

 

Mini-antilope in Aqua Zoo Friesland

AZF Kirk's dikdiks (2)

In Aqua Zoo Friesland is vanaf vandaag één van de kleinste antilopensoort ter wereld te zien de Kirk’s dikdik. De drie antilopen, allen vrouwtjes, zijn afkomstig uit Dierenpark Wissel. Deze behendige springers worden de nieuwe ‘huisgenoten’ van de Afrikaanse kroonkraanvogels.

De drie dikdiks zijn afgelopen maandag al naar Aqua Zoo Friesland verhuisd, zo konden ze de afgelopen dagen achter de schermen in alle rust wennen aan hun nieuwe omgeving.

Na de zomer zullen de dames gezelschap krijgen van een mannetje. Het dierenpark hoopt dat de dikdiks voor nageslacht gaan zorgen. Zeker omdat voor deze diersoort een Europees stamboek is opgesteld. Een Europees stamboek wordt opgesteld voor bijzondere en zeldzame diersoorten in dierentuinen om de voortplanting van deze diersoort de coördineren. {foto: Aqua Zoo Friesland}

 

Dierenpark Wissel

In dierenpark Wissel zijn er op dit moment net als in vele andere dierentuinen een hoop jongen te zien. Zo hebben de ringstaartmaki’s een tweeling gekregen! Maar ook de wallibies, lori’s en potoroes hebben jongen gekregen.

Eerder vertelde ik in een blog over de speurtocht ‘De Jongens tegen De Meisjes’ deze speurtocht is nog een maand verlengd!

 

Een gorilla geboren in GaiaZOO!

Gorilla geboren in GaiaZOO

Deze week is er een gorilla geboren in GaiaZOO! Het is de tweede keer dat Sangha moeder is geworden. Het geslacht van het jong is nog niet bekend, omdat moeder haar jong dicht tegen zich aan houdt. Met de geboorte van dit jong leeft een recordaantal van acht gorilla’s in de ZOO. Moeder en jong zijn zowel binnen als buiten zichtbaar voor het publiek. {foto: GaiaZOO}

 

Ook in Diergaarde Blijdorp zijn er weer jonge dieren te bewonderen.

Zo waren er al twee jonge kameeltjes. Maar daar is er nu nog een derde bij gekomen. De eerste dagen verbleef het laatsgeboren jong achter de schermen, om te voorkomen dat hij door de enthousiaste grotere jongen omver zou worden gelopen. Inmiddels kan hij wel tegen een stootje en is ook dit jong te zien bij de andere kamelen. Een ware kamelencreche in Diergaarde Blijdorp. Ook zijn er drie koningspinguin-kuikens te zien in de Diergaarde, en in het publiekslab zijn er twee nieuwe visjes te bewonderen. Een koffervisje en een hengelvis, deze visjes zijn piepklein maar heel actief.

 

Gratis entree voor vaders

Op Vaderdag mogen alle vaders gratis naar dolfinarium Harderwijk. In datzelfde weekend op 14 of 15 juni, kunt u voor € 9,95 p.p onbeperkt genieten van een pannenkoekenbuffet. Ideale combi, om Vaderdag te vieren in Dolfinarium met een heerlijk pannenkoekenbuffet! Ook kunt u op woensdagmiddag van 13:00 t/m 17:00 het park bezoeken voor de helft van de prijs! Voor meer informatie kunt u naar de website van het Dolfinarium

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: