Nieuws uit Dolfinarium Harderwijk

Helaas is op 28 mei ’s nachts walrus Natasja in haar slaap overleden. Ze bereikte de respectabele leeftijd van wel 40 jaar. De verslagenheid onder de medewerkers van het Dolfinarium is groot. Het lichaam is overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.

Dolfinarium harderwijk

Natasja was de oudste walrus van Europa en een van de oudste in de wereld. Walrussen kunnen de leeftijd van 40 jaar halen. Maar toch is dit vrij uitzonderlijk. Meestal worden deze dieren tussen de 16 en de 30 jaar oud. {foto: Dolfinarium Harderwijk}

 

De Walrussen in het Dolfinarium en de Pole to Pole campagne

In de walrussenwal leeft op dit moment een gemengde groep walrussen. Olga (32) Nicolai (18), Rossita (18) en de jongste Raisa (9). Er is in de afgelopen jaren enorm veel kennis opgedaan over dit diersoort, hun gedrag en gewoonten. In februari werd in meerdere dierentuinen in Europa de Pole to Pole campagne gelanceerd. In het dolfinarium staat de walrus hiervoor symbool. Dierentuinen roepen in deze campagne hun bezoekers op om engerieverspilling tegen te gaan. Door klimaatverandering wordt het leven van veel diersoorten waaronder die van de walrussen, steeds zorgwekkender. Als u meer wilt weten over de Pole to Pole campagne kunt u hier meer over lezen op de website van het Dolfinarium.

Dolfinarium Harderwijk werkt in dit kader tevens mee aan een onderzoek van de Universiteit van  Californië (V.S). Het Harderwijkse Dolfinarium verzamelt gegevens, zoals bloedonderzoeken, van de walrussen en deelt deze met de onderzoekers. Het moet antwoord geven op de vraag wat voor gevolgen de klimaatverandering heeft op de walrussenpopulatie.

 

Stellerzeeleeuw Sade bevallen.

In de nacht van 31 mei beviel Stellerzeeleeuw Sade maar helaas overleed het jong. De nachtwakers van het park zagen tijdens hun ronde de dode pup liggen naast de moeder. Het is onduidelijk of het jong doodgeboren was of vlak na de geboorte is overleden. Het lichaam van het jong is overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht. Daar zal worden onderzocht wat er precies is gebeurd.

 

Zwangere Dolfijnen 2014

Dolfijnen Nalu en Naomi zijn zwanger. Voor Dolfijn Naomi is het al bijna zover, haar kleintje wordt begin juli verwacht. Dolfijn Nalu is in augustus uitgerekend. Een spannende tijd breekt aan in het Dolfinarium! Wilt u de zwangere dieren volgen? Dat kan!! Het dolfinarium heeft een speciale website waar verzorgers updates plaatsen over de zwangere dieren en hoe de jonge diertjes zich ontwikkelen. U kunt een kijkje nemen op Kraamkamer.nl.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: