Succesvolle hyena-introductie in DierenPark Amersfoort

De Foto is van DierenPark Amersfoort. Gebruik deze foto niet zonder toestemming van het dierenpark!

DierenPark Amersfoort heeft er 2 nieuwe hyena’s bij! Gister ochtend vond er een succesvolle hyena-introductie plaats in het dierenpark. Hyenamannetje Bali is twee jaar oud en afkomstig uit het Duitse Osnabrück. Hyenavrouwtje Osagie is drie jaar oud en afkomstig uit het Italiaanse Bussolengo. Zij mochten gister voor het eerst in hun nieuwe verblijf kennismaken waar ze al vrij snel interesse voor elkaar hadden.                         {Foto: DierenPark Amersfoort}

Bij de hyena’s is het vrouwtje het meeste dominant, daarom heeft het Amersfoortse dierenpark er voor gekozen om het mannetje als eerste het verblijf in te laten gaan. Zodat hij rustig het verblijf kon gaan verkennen. De mannetjes zijn over het algemeen wat meer schuchter dan de vrouwtjes en dat bleek ook bij deze twee zo te zijn.

De hyena’s moeten natuurlijk nog wel wennen aan hun nieuwe verblijf, de komende tijd zullen ze daarom eerst hun nieuwe onderkomen goed gaan verkennen.

De succesvolle introductie tussen de twee hyena’s is goed nieuws voor DierenPark Amersfoort! Nog maar een paar manden geleden overleed plotseling een hyenamannetje. Dierenpark Amersfoort is de coördinator van het Europese fokprogramma voor gevlekte hyena’s. Het is de bedoeling dat dit kersverse koppel voor nakomelingen gaat zorgen. Het is nog te vroeg om te zeggen of de liefdesvonk al is overgeslagen maar het is een goed begin voor de hyena’s en DierenPark Amersfoort!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: