Nieuws uit DierenPark Amersfoort

 

Terug in Amersfoort

Jellow

Twee jaar geleden liet DierenPark Amersfoort hun icoon, de beer Jellow op vakantie gaan naar Madagaskar. Waar de beer langer is gebleven. Het vertrek van Jellow leidde tot veel ophef en reacties van bezoekers. Waarop was besloten om de beer te vragen weer terug te komen naar het dierenpark. Wilfred Genee, de bekende sportjournalist van voetbal International zette zich in voor de terugkeer van de beer. Omdat zijn dochter Jellow zo miste. Wilfred Genee en zijn dochter waren er vorige week vrijdag ook bij om samen met de bezoekers de beer weer te verwelkomen in het Amersfoortse dierenpark.

 

Kuiken groeit op bij lesbisch kwakkenstel

Kwakken jong DierenPark Amersfoort

Een aantal weken geleden besloten twee vrouwelijke kwakken samen een nest te bouwen waar ze negen onbevruchte eieren in hadden gelegd. Maar nu brengen ze toch samen een kuiken groot. De dierenverzorgers van het Amersfoortse dierenpark hebben ongeveer 2 weken geleden een kijken van een ander stel in het nest van de twee dames gelegd. De biologische ouders hadden twee jongen, maar voerde de kleintjes niet voldoende. Om de taak van de ouders te verlichten, hebben de verzorgers een jong in het andere nest bij de twee vrouwtjes geplaatst. Met beide kuikens gaat het goed, zij groeien als kool.

De twee vrouwtjes konden dit jaar geen man vinden in de kwakkengroep in Dierenpark Amersfoort wonen meer vrouwen dan mannen. Wanneer de vrouwtjes volgend jaar wel een man vinden zullen de vrouwtjes hoogstwaarschijnlijk uit elkaar gaan en voor een man kiezen. Zo kunnen ook zij in de toekomst hun eigen kuikens groot brengen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: