Met Pasen naar de Dierentuin

Aankomend weekend is het Pasen! En de meeste mensen hebben een langer weekend, een mooie gelegenheid om er een dagje op uit te gaan. Er is genoeg te zien en te beleven in Nederland. Maar een leuk uitje voor jong en oud is natuurlijk wel de dierentuin, en aankomend weekend wordt er in een aantal dierentuinen extra aandacht besteed aan Pasen. In een vorige blog over Dierentuin Nieuws vertelde ik al over de Paasbrunch in DierenPark Amersfoort. Maar ook in Dolfinarium kunt u in het Paasweekend genieten van een heerlijke paasbrunch. In Aqua Zoo Friesland en Dierenpark Wissel start in een speurtocht!

 

In Dolfinarium Harderwijk kunt u genieten van een heerlijke brunch met familie en vrienden. Kinderen mogen hun eigen pannenkoekjes versieren bij het kinderbuffet en ze kunnen lekker knutselen, eieren zoeken en spelen. Een Paasbrunch is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje van de paashaas. Het uitgebreide brunchbuffet bestaat uit diverse voorgerechten, soepen, broodsoorten, beleg en warme gerechten (inclusief koffie, thee, melk en jus d’orange). Om 10 uur is er ook nog gratis een kijkje achter de schermen, kom op plaatsen waar je normaal niet mag komen, leer alles over de dieren die op het Dolfinarium leven en stel al je vragen. Voor meer informatie over de Paasbrunch of tickets voor het Dolfinarium kunt u naar de website van Dolfinarium Harderwijk.

 

In Aqua Zoo Friesland  is er in het paasweekend van alles te beleven. Kinderen kunnen de paashaas ontmoeten en zich laten schminken als Paasei, Paashaas of een ander dier.  De educatieve bakfiets Beestenboel wordt het park weer ingereden en bezoekers kunnen tijdens de Birddate kennis maken met de blauwgele ara’s en de Afrikaanse oehoe.

Ook start het paasweekend een speurtocht, ‘De Jongens tegen De Meisjes’. Wie zijn er groter, wie kunnen beter jagen en wie kunnen beter de kinderen opvoeden? In de dierenwereld gaat het er soms bijzonder aan toe. Door mee te doen aan deze nieuwe speurtocht komen kinderen er onder andere achter wie de baas is bij de ringstaartmaki’s, wie de eieren uitbroedt bij de nandoes en wie het sterkst is bij de neusberen. De Jongens tegen De Meisjes staat in het park tot en met 31 mei.  Deze speurtocht start ook in Dierenpark Wissel!

 

In Dierenpark Wissel kunnen kinderen net als in Aqua Zoo Friesland zich laten schminken. Maar kinderen kunnen bij de Beestenboelkar ook ervaren hoe een zwaar gewei op je hoofd voelt. Er is een poppenkastvoorstelling en kinderen kunnen op de foto met de paashaas.

Speurtochtformulieren zijn bij de kassa verkrijgbaar voor € 1,00 per formulier; deelnemers maken ook nog kans op een leuke prijs. Voor meer informatie over de parken of over het paasweekend en tickets kunt u naar de website van Aqua Zoo Friesland en Dierenpark Wissel.

 

Als u met de Paasdagen eens wat anders zou willen doen dan thuis brunchen bent u in de dierenparken verzekerd van een gezellige dag en een overheerlijke Paasbrunch! Alvast fijne Paasdagen en veel plezier.

 

Morgen breng ik weer een bezoek aan Dolfinarium Harderwijk! houdt deze blog en mijn Facebookpagina komende week in de gaten voor nieuwe foto’s.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: