Pinguïnkuikens krijgen zwemles in DierenPark Amersfoort

 

In Dierenpark Amersfoort zijn twee pinguïnjongen gestart met zwemles! De pinguïns zijn nu 3 maanden oud en bijna alle donsveertjes hebben plaats gemaakt voor een mooi verenpak en dat betekend dat het moment is aangekomen voor deze jongen om te leren zwemmen. Onder begeleiding van een dierenverzorger maken deze jongen kennis met het water. De Pinguïnkuikens kunnen instinctmatig al zwemmen, maar in de crèche went het tweetal in het peuterbadje alvast aan het water. Zo komen zij niet voor verrassingen te staan als zij in de grote vijver van hun volwassen soortgenoten terechtkomen.

Zes tot acht weken nadat de jongen uit het ei zijn gekomen, worden zij naar de pinguïncrèche verplaatst. Hier leren de kuikens naast het zwemmen, ook vis van de dierenverzorgers aan te nemen. Het is erg belangrijk dat de jongen zelfstandig hun vis leren eten, zodra zij dit kunnen is de zorg van hun ouders niet meer nodig. De cursus duurt, afhankelijk van hoe snel het kuiken leert, ongeveer twee maanden. Hierna zijn de jongen tussen hun groepsgenoten te bewonderen in DierenPark Amersfoort.

In dit youtubefilmpje is te zien hoe de pinguïnkuikens zwemles krijgen.

 

Wilt u een bezoek brengen aan DierenPark Amersfoort? Voor Tickets en praktische informatie kunt u naar de website van DierenPark Amersfoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: