Nijlpaarden en Krokodillen vanaf 29 april te zien in Safaripark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse Bergen opent op dinsdag 29 april een compleet nieuw Afrikaans dierenverblijf met onder andere nijlpaarden en krokodillen.

Krokodil, foto: Safaripark Beekse Bergen

De bouw van dit verblijf en het transport van de nieuwkomers betreft de grootste investering voor het safaripark tot nu toe. Na een bouw van 5 maanden en een transport van 13.726 km kunnen de nieuwe Afrikaanse diersoorten aan de collectie van Safaripark Beekse Bergen toegevoegd worden. Een goede reden voor een housewarming party! (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Acht dierentuinen verspreid over Italië, België, Duitsland, Ierland en Zuid-Frankrijk werken samen met het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland om verschillende diersoorten uit te wisselen. Het betreft het grootste transport dat Safaripark Beekse Bergen ooit heeft gepland.
De verhuizing van nijlpaarden en krokodillen is erg complex. De nijlpaarden wegen 2.000 kg en behoren tot de gevaarlijkste diersoorten van Afrika. De krokodillen wegen ongeveer 500 kg en hebben een lengte van ruim 4 meter. Eén van de doelen die Safaripark Beekse Bergen heeft met deze dieren is het deelnemen aan het fokprogramma met de nijlpaarden. Het safaripark ontvangt daarom een fokgroep van 1 man en 3 vrouwen. De groep krokodillen bestaat ook uit 1 man en 3 vrouwen.

De verblijven
In het binnenverblijf zijn de krokodillen te zien en mogelijk ook de nijlpaarden die zowel binnen als buiten kunnen verblijven. Ook zullen er zeer actieve zangvogels rondvliegen, waaronder fluweelwevers en gespikkelde muisvogels.
De verblijven worden zo ingericht dat de dieren goed zichtbaar zijn voor het publiek, maar dat ze ook op een zo natuurlijk mogelijke manier kunnen leven. Krokodillen zijn koudbloedig en hebben een stabiele omgevingstemperatuur nodig. Hierdoor zal niet alleen het dierenverblijf verwarmd zijn, maar ook de publieksruimte. Op dinsdag 29 april wordt het verblijf feestelijk geopend. (foto: Safaripark Beekse Bergen)

Nijlpaarden , foto: Safaripark Beekse Bergen

 

Wilt u de nijlpaarden en krokodillen bewonderen in hun nieuwe verblijf? Vanaf 29 april kunt u een kijkje gaan nemen. Voor tickets en praktische informatie kunt u naar de website van Safaripark Beekse Bergen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: