Dagje Dolfinarium

Show Dolfijnendelta Dolfinarium Harderwijk

Wanneer we een dagje Dolfinarium plannen kijk ik daar altijd erg naar uit. Zaterdag 29 maart was het weer zover!. Ik heb een jaarkaart van het Dolfinarium zodat ik geregeld het park kan bezoeken. Zaterdag was mijn derde bezoek van dit jaar en we hadden prachtig weer!

Dolfijn Onder Odiezee Dolfinarium Harderwijk

Zoals ik eigenlijk altijd doe, ging ik meteen naar Onder Odiezee waar ze een 60 meter lange glaswand hebben (hierover heb ik in een vorige blog over Dolfinarium meer over verteld Blog Dolfinarium Harderwijk). Hier zit ik graag, wegdromend bij de dolfijnen. ’s Ochtends is het nog lekker rustig en stil, heerlijk vind ik dat. Het is prachtig om te zien hoe de dolfijnen bewegen onder water en hoe ze soms contact zoeken. En hoe ze je aankijken met die nieuwsgierige oogjes. Wat dan overigens een perfect moment is om een foto te maken!

Aqua Bella show Dolfinarium Harderwijk (2)

Wanneer ik zo zit te genieten hou ik goed de tijd in de gaten, want we moeten natuurlijk wel een goede plek hebben voor de Aqua Bella show.
Aqua Bella is vorig jaar in première gegaan en is echt een geweldige show! Wanneer het rustig is in het park zijn er meestal twee shows, die ik dan ook beide wil zien om te kunnen fotograferen. In het hoogseizoen zijn er meerdere shows, dan pak ik 2 á 3 shows op een dag. Tijdens elke show worden er andere gedragingen gevraagd aan de dolfijnen waardoor je steeds weer andere foto’s kunt maken. Meestal is de eerste show rond 12 uur, dus gaan we altijd een half uur van te voren in de rij staan zodat we een mooie plek hebben. Tijdens de show wordt er een nummer gedraaid die speciaal voor deze show is geschreven, het nummer heet ‘Boven jouw hoofd’. Tijdens dit nummer gaan er 1 of 2 trainers het water in met de dolfijnen. Dit is dit echt mijn favoriete gedeelte van de show, de gedragingen die de dolfijnen met hun trainers laten zien op deze mooie muziek geeft mij echt kippenvel, keer op keer.

Aqua Bella Show Dolfinarium Harderwijk (3)

Na de Aqua Bella show hebben we een rondje gelopen om de Dolfijnendelta, ook altijd erg leuk! En zo kwamen we bij een gedeelte van de Dolfijnendelta waar een aantal jongere dieren aan het spelen waren met een aantal speel attributen. Ik kan er zo van genieten om de dieren te observeren en om ze te zien spelen. Ze kwamen ook vaak nieuwsgierig langs zwemmen en maakten geluidjes. Dan smelt ik altijd, het zijn zulke prachtige dieren!

Dolfijn Dolfinarium Harderwijk

Na een lange tijd liepen we door om een mooi plekje te zoeken voor de show in de Dolfijnendelta. Hier vertellen ze iets meer over de dolfijnen en hoe ze de dieren trainen voor bijvoorbeeld een gezondheidstraining . Het mooiste gedeelte vind ik toch wel het einde, wanneer de dolfijnen mooie sprongen maken. Ook echt weer een kippenvel momentje.

Dolfijnen Dolfijnen Delta Dolfinarium Harderwijk

Na de Delta show heb ik een aantal foto’s gemaakt bij de vernieuwde Walrussenwal de foto hieronder is daar één van. Over de vernieuwde Walrussenwal vertel ik meer in mijn volgende blog.

Walrus Walrussenwal Dolfinarium Harderwijk

Daarna was het al weer tijd voor de tweede en laatste Aqua Bella show van deze dag. Tijdens deze show weer veel mooie foto’s kunnen maken. Zoals deze:

Aqua Bella Show Dolfinarium Harderwijk

Na de show zijn we richting de uitgang gelopen, het was alweer half 5, tijd om naar huis te gaan. We hadden enorm geluk met het weer, en ik heb weer mooie foto’s kunnen maken, dus mijn dag kon niet meer stuk!

Dolfijn Dolfijndomijn Dolfinarium Harderwijk

Hierna zijn we richting de uitgang gelopen, het was alweer half 5, tijd om naar huis te gaan. We hadden enorm geluk met het weer, en heb weer mooie foto’s kunnen maken dus mijn dag kon niet meer stuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: