Dieren Nieuws

dierennieuws

 

Twee kameeltjes geboren in Diergaarde Blijdorp!

In Diergaarde Blijdorp zijn er vorige week twee kameeltjes geboren! Een van de kleine kameeltjes had een moeizame start, maar gelukkig gaat het nu met beide goed.
Op het Youtube-kanaal van Diergaarde Blijdorp staat een filmpje van de twee kameeltjes.

 

Onverwachts kameeltje geboren in Dierenpark Amersfoort

Waar ook een kameeltje is geboren is in Dierenpark Amersfoort! Dit was een grote verrassing voor het dierenpark. Ze wisten namelijk niet dat de moeder drachtig was. De moeder van het jong, Freja was vorig jaar vanuit Denemarken naar Dierenpark Amersfoort verhuisd. Voor haar komst in Amersfoort was ze blijkbaar al drachtig maar dit wisten de dierenverzorgers niet. Het is namelijk niet altijd goed te zien of een kameel in verwachting is. Na de geboorte is het belangrijk dat een jonge kameel in een paar uur op zijn poten staat. In de natuur is een kameeltje dat na een aantal uur nog niet kan lopen erg kwetsbaar en een prooi voor roofdieren. Het Jonge kameeltje had wat moeite om op haar poten te staan. De verzorgers hebben toen de spieren van het kameeltje soepeler en warmer gemaakt zodat ze lekker achter haar moeder aan kon gaan lopen. Het jong loopt nu met haar moeder in het kamelenverblijf waar u moeder en jong kunt bewonderen.
Maar er zijn nog meer jonge dieren geboren in Dierenpark Amersfoort! Het Dierenpark mocht ook al de 4 jonge mara’s verwelkomen. Maar ook jonge ringstaartmaki’s, bavianen, een doeroecoeli en een votsotsa. De komende weken verwacht Dierenpark Amersfoort nog meer dierengeboortes dus houdt de blog in de gaten!

 

 

Hanuman langoer Apenheul watermerk

 

De Apenheul verwelkomd een nieuwe apensoort

Op woensdag 26 maart arriveerden 3 Hanuman Langoeren in de Apenheul. Hanuman Langoeren worden in India ‘heilige’ apen genoemd. De Apenheul is de enige dierentuin in Nederland met deze mooie dieren. De verwachting is dat de dieren vanaf de opening van het park 1 april te zien zijn voor de bezoekers. Wanneer de apen een beetje gewend zijn zullen ze zelfs los lopen tussen de bezoekers! Hamunan langoeren zijn goede springers, ze kunnen moeiteloos sprongen maken van wel 4 tot 5 meter! Ze kunnen hierdoor niet helemaal los lopen in de Apenheul. Afgelopen winter heeft het park een grote volière, waar eerder Zuid-Amerikaanse vogels rond vlogen, aangepast voor de langoeren. Hier zullen de apen dan enkele uren per dag loslopen tussen de bezoekers. Tot die tijd zijn ze te bewonderen in hun eigen verblijf.
De Apenheul heeft nu een groepje langoeren van een mannetje en twee vrouwtjes. Vanuit een dierentuin in Duitsland zijn de twee vrouwtjes naar de Apenheul verhuisd en het mannetje kwam uit Polen. De komende tijd zal de introductie van de dieren plaatsvinden. Het park hoopt hiermee een succesvol fok groepje te kunnen vormen, zodat in de toekomst er misschien wel jongen bij zullen komen. (foto Hanuman langoer: De Apenheul )

Langoeren heilige apen
Hanuman langoeren hebben hun naam te danken aan de Hindoegod ‘Hanuman‘. Tijdens een reddingspoging van zijn vrouw verbrandde hij zijn gezicht, handen en voeten. Bij de Hanuman langoeren zijn deze lichaamsdelen zo zwart dat het lijkt of ze verbrand zijn. Zo zijn ze aan de naam Hanuman gekomen. Veder zijn de Langoeren overwegend grijs, met lichtgeel en gekleurde flanken.

Wilt u alle jonge dieren zelf bewonderen? Dat kan! De Apenheul heeft zijn deuren geopend vanaf 1 april en Dierenpark Amersfoort en Diergaarde Blijdorp zijn het hele jaar open! Voor meer info en praktische zaken kunt u terecht op de volgende website’s van de Dierenparken.  Diergaarde Blijdorp, Dierenpark Amersfoort, Apenheul

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: