De Titanic 102 jaar geleden gezonken: Titanic Memorial Weekend van 11 tot en met 13 april in Amsterdam Expo

Expositie Titanic Amsterdam Expo
Mijn eerste blog ging over de expositie in Amsterdam Expo over de Titanic, Titanic: The Artifact Exhibition. De Expositie is nog te zien tot 11 mei 2014, een bezoek aan de expositie is echt de moeite waard! Amsterdam expo organiseert een bijzonder memorial weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april, als u nog niet naar de expositie bent geweest is dit een mooie gelegenheid om te gaan! In deze Blog vertel ik meer over het Memorial Weekend en wat er in dit weekend allemaal georganiseerd wordt.

In de nacht van 14 op 15 april is het dit jaar exact 102 jaar geleden dat de Titanic zonk. In het weekend voorafgaand aan deze bijzondere datum, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 april, organiseert Amsterdam Expo het Titanic Memorial Weekend in het kader van de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition.

EXPO College Titanic ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis
Iedereen kent de geschiedenis van de Titanic, de ramp die zich in de nacht van 14 op 15 april voltrok.Nog steeds, 102 jaar na dato staat deze ramp in ons geheugen gegrift. In de afgelopen jaren zijn er vele scheepsrampen geweest van gelijke omvang, maar die zijn ons minder bijgebleven dan de Titanic. Hoe kan dit? Prof. Dr. Joost Schokkenbroek, hoogleraar maritieme geschiedenis en erfgoed en verbonden aan het scheepvaartmuseum Amsterdam en de Vrije Universiteit, gaat in zijn lezing in op deze vraag. Is de ramp met de Titanic een incident of een sleutelmoment in de maritieme geschiedenis geweest? Ben u geïnteresseerd en wilt u deze lezing bijwonen? Dat kan! Tickets zijn verkrijgbaar via http://www.amsterdamexpo.nl/expo-college-tickets/

Amsterdam Expo is op zoek naar de Grootste Kleine Titanic Fan!
Amsterdam Expo is op zoek naar de Grootste Kleine Titanic fan tussen de 6 en 15 jaar. Kinderen,jongeren of hun ouders kunnen zich via facebook.com/amsterdamexpo aanmelden tot en met 6 april. Er worden uit alle aanmeldingen 3 winnaars getrokken die samen met hun ouders en tien vriend(inn)en op 12 april om 11:30 uur worden ontvangen in Amsterdam EXPO.

Titanic-film en -tentoonstelling
De film Titanic uit 1997 zorgde voor nieuwe belangstelling voor de Titanic-ramp, op zaterdagmiddag 12 april om 15:30 wordt de Titanic-film vertoond in de bioscoop van Amsterdam Expo. Tickets voor de film, inclusief een drankje en popcorn, zijn exclusief te verkrijgen via facebook.com/amsterdamexpo. Wees er snel bij want er zijn maar 88 plaatsen beschikbaar!

Verkleden en op de foto voor de Grand Staircase
Eerder dit jaar waren er Titanic Familiedagen waar bezoekers verkleed op de foto mochten voor de Grand Staircase, deze waren een groot succes! Ook tijdens het Titanic Memorial Weekend kunnen bezoekers weer verkleed als chique dames en heren uit de eerste klas of als matrozen en kapiteins op de foto voor de Grand Staircase.

High Tea in Titanic-stijl
Op zaterdag 12 en zondag 13 april is het mogelijk om te genieten van een High Tea in het EXPO Café. Voor meer informatie en de kosten hiervoor kunt u naar de website van Amsterdam Expo.
Voor alle activiteiten zijn de tickets verkrijgbaar via www.amsterdamexpo.nl/tickets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: