Burgers’ Zoo

Gorilla tweeling Burger's Zoo

Burgers’ Zoo is een mooie grote dierentuin die ik jaarlijks graag bezoek. Het park is prachtig, de verblijven van de dieren zien er ook erg mooi uit. Burgers’ Zoo is zeker een favoriet en daarom zult u dit park ook vaker terug zien in mijn Blogs. In deze Blog vertel ik iets meer over Burgers’ Zoo en wat er allemaal te beleven is.

 

Wist u dat:Burgers’ Zoo ongeveer 23.500 hectare natuur in Belize beschermd samen met Papiliorama Zoo Zwitserland?

 

Over Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is gevestigd in Arnhem en bestaat al 100 jaar! Zoals ik hierboven al zei is Burgers’ Zoo een grote dierentuin waar u uren kunt rondlopen. Ook zijn er verschillende speeltuinen en Restaurants waar u heerlijk kunt vertoeven. In Burgers’ Zoo gaat u zelf op ontdekkingsreis door het park heen. U Loopt door nagemaakte natuurgebieden uit de hele wereld. Over een aantal van deze gebieden wil ik u iets meer vertellen.

 

Burgers' Ocean

Burgers’ Ocean
We beginnen met mijn favoriet: Burgers’ Ocean. Wanneer u Burgers’ Ocean binnen gaat verlaat u een tropisch strand en wordt u verwelkomd door prachtige kleurrijke vissen en hun koraalriffen. Hierna gaat u weer iets dieper de zee in, waar u onder andere grote murenen, rifbaarzen, koralen, zeeanemonen en zee-egels kunt bewonderen. Een klein stukje verder wacht een duistere diepte, waar u koraalduivels kunt bewonderen. En dan wanneer u al zoveel prachtige zeedieren gezien heeft duikt u echt de diepte in, de grote oceaan waar de grote heersers van de zee leven…… de haaien.

Burgers' Ocean Burgers' Zoo

 

U treed een ruimte binnen met een gigantisch grote ruit waardoor u de prachtige haaien kunt bewonderen. Als u even blijft genieten ziet u misschien wel een hamerhaai! En alsof dat nog niet genoeg is loopt u daarna door naar een rotskust met een prachtige tunnel waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen. Burgers’ Ocean is echt adembenemend, u bent echt even in de wereld van de zee! Voor mij is dit echt een hoogte punt tijdens een bezoek aan dit park het maakt niet uit hoe vaak ik hier naar binnen ga het blijft indrukwekkend!

 

Burgers' Bush Burgers' Zoo

 

Burgers’ Bush

In de Burgers’ Bush is het tropisch warm, u voelt de vochtige hitte wanneer u binnen komt. U betreed echt een kleurrijke wereld met prachtige kleurrijke vogels en mooie planten en bomen. U zult al snel ontdekken dat alle dieren in dit gedeelte alle vrijheid hebben, de dieren lopen namelijk allemaal vrij rond. Als u geluk heeft ziet u misschien wel een vliegende hond of een hagedis. In de Burgers’ Bush is ook een restaurant gevestigd waar u heerlijk kunt eten. U kunt in het restaurant zitten, maar u kunt er ook voor kiezen om op het terras buiten het restaurant te eten in de Burgers’ Bush waar u de vogels hoort zingen. Ook is er een grote waterval die u kunt bewonderen. Veel bezoekers nemen de tijd om even een mooie foto te maken, de waterval is een zeer mooie achtergrond voor een leuke groepsfoto. Naast alle vogels leven er ook zeekoeien, aardvarkens en capybara’s. Burgers’ Bush is een mooi tropisch paradijs en zeker de moeite waard om te gaan ontdekken.

 

Giraffe Savanne Burgers' Zoo

 

Burgers’ Safari
Hier gaat u op safari! Deze safari brengt u als eerst bij de indrukwekkende jachtluipaarden deze kunt u bekijken vanuit een houten ‘observatiehut’ waar u ook meer informatie kunt vinden over de jachtluipaarden door middel van informatie borden. Daarna komt u langs de leeuwenfamilie, de leeuwen kunt u ook vanuit een houten observatie hut bekijken. Daarna brengt de route u naar het savannelandschap, waar u zebra’s, koedoes en gnoes kunt bekijken. En natuurlijk kunt u in de savanne ook de girafe bewonderen! U kunt ook op een uitgestrekt terras genieten van het uitzicht over de savanne. Waar u in het restaurant kunt genieten van Afrikaanse gerechten en drankjes.

 

Gibbon Burgers' Zoo

Burgers’ Rimba

Door Burgers’ Rimba maakt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud. Waar u verschillende dieren kunt bewonderen zoals siamangs en laponders maar ook Maleise beren! Vlakbij deze prachtige dieren kunt u ook diverse herten gaan bekijken en Aziatische runderen. Een stukje verder op kunt u grote pythons en varanen bewonderen. En misschien ziet u wel langoeren en gibbons voorbij zwieren. En dan is daar een van de indrukwekkendste dieren, de tijger. Als u geluk heeft komen ze misschien wel dicht bij het glas!

 

Tijger Burgers' Zoo

Zoals u gelezen heeft is er van alles te zien en te doen. Of het nou prachtig weer is of het regent, u kunt altijd terecht in Burgers’ Zoo. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Burgers’ Zoo bezoeken? Het park is het hele jaar geopend, voor meer informatie kunt u terecht op de website van Burgers’ Zoo.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: