Nieuws uit Dierenpark Amersfoort

Welkomstfeest

 

Nieuwe Inwoner

Dierenpark Amersfoort heeft er een bijzondere inwoner bij; namelijk een olifanten man uit Spanje met de naam Maurice! 23 maart werd hij om 11:00 voorgesteld aan het publiek. Rond 10:45 stond er al een groep van z’n honderd feestgangers bij het buitenverblijf te wachten. Dierenpark Amersfoort en de dierenverzorgers waren blij dat er zoveel mensen waren gekomen om dit met hun te vieren.                                      (foto: Dierenpark Amersfoort)

 

Kennismaking met de andere olifanten

De reis van Maurice de 12-jarige olifant is goed verlopen en de eerste dagen heeft hij zijn nieuwe stal rustig kunnen verkennen. De olifantendames en de nieuwe olifantenman staan nu nog apart om langzaam aan elkaar te wennen. Ze hebben al kennis gemaakt en dat verliep goed en rustig.

 

Reden van komst nieuwe olifant

Maurice de olifant moet de harten van de olifantenvrouwtjes aan veroveren. De vorige bul is een aantal weken geleden verhuisd naar een andere dierentuin, omdat hij geen ‘klik’ had met de Amersfoortse dames. Het is de bedoeling dat uiteindelijk de vonk tussen olifantendame Indra en de vier ton wegende Maurice moet overspringen. Maar daar heeft de grote Maurice wel eerst toestemming voor nodig, namelijk die van de moeder van Indra die tegelijkertijd ook de baas is van de kudde. Maurice zal dus zijn uiterste best moeten doen om de harten van de dames te veroveren. Dierenpark Amersfoort hoopt dat een match tussen Maurice en Indra in de toekomst zal leiden tot een nieuw jong olifantje.
Maurice de olifant en de andere olifanten zijn te bewonderen in het rijk de Reuzen in Dierenpark Amersfoort.

 

Ik hoop gauw een bezoek te kunnen brengen aan dierenpark Amersfoort om de nieuwe bewoner te kunnen bewonderen. Er is ook onverwachts een kameeltje geboren afgelopen zondag! Houdt de blog en Facebook pagina in de gaten komende week voor meer informatie hier over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: