Dolfinarium Harderwijk

Veel mensen die mij kennen weten dat ik graag naar Dolfinarium ga. Ik ben er dan ook regelmatig te vinden om te genieten van het park en de dieren. Daarom zal het Dolfinarium zeker vaker in mijn blogs voorbij komen! In deze blog vertel ik u iets meer over Dolfinarium en de shows die u kunt gaan zien in het park.

Wat valt er allemaal te beleven?
Dolfinarium is een zeezoogdierenpark gevestigd in Harderwijk. Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa! In Nederland is het Dolfinarium het enige park waar u allemaal zeezoogdieren kunt bewonderen. Niet alleen de prachtige Tuimelaardolfijnen zijn er te bewonderen maar u kunt ook andere zeezoogdieren zien zoals walrussen, zeeleeuwen, zeehonden, bruinvissen, maar ook roggen en haaien die u zelfs kunt aanraken in het roggenrif. Naast de vele dieren zijn er een aantal speeltuinen in het park voor kinderen. Ook zijn er verschillende shows over de dag verspreid en sommige shows worden een paar keer per dag herhaald. Een aantal van deze shows die u niet mag missen zijn bijvoorbeeld:

 

Het decor van de show Aqua Bella

Het decor van de show Aqua Bella

 

Aqua Bella – Sinds vorig jaar 2013 heeft het Dolfinarium een nieuwe dolfijnen show in het Dolfijndomijn en dat is Aqua Bella. In deze show, nemen de dolfijnen je mee op wereldreis en laten de schoonheid van onze aarde zien. Ook wordt er tijdens de show aandacht besteed aan hoe kwetsbaar de aarde is en dat we er met elkaar goed voor moeten zorgen. De dolfijnen en hun trainers maken er echt een groot feest van en het enthousiasme spat er vanaf. Dit is echt een spectaculaire nieuwe show, met een compleet nieuw Dolfijndomijn (het dolfijntheater) met 3D-water- en lichteffecten. In november 2013 is Aqua Bella zelfs benoemd tot beste show ter wereld een show die u niet mag missen!

Dolfijnen Dolfijnendelta

Show Dolfijnendelta – De Dolfijnendelta is een enorm groot leefgebied in Dolfinarium waar een grote groep Tuimelaardolfijnen leven. Hier wordt een informatieve voorstelling gegeven. Een verzorger verteld over de dolfijnen in de delta en hoe ze deze prachtige dieren trainen en verzorgen. Ook worden er tijdens de show een aantal prachtige sprongen getoond.

Walrussen show Dolfinarium Harderwijk

De Snor(rrr)show Ook erg indrukwekkend zijn de walrussen in de Walrussenwal. De show die hier gegeven wordt met de walrussen is erg leuk en mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan het park. De walrussen en hun verzorgers maken er echt een leuke show van!

 

Onder Odiezee, de 60 meter lange glaswand in Dolfinarium Harderwijk

Onder Odiezee, de 60 meter lange glaswand in Dolfinarium Harderwijk

 

Onder Odiezee
Naast de vele shows die u kunt zien in Dolfinarium is er bij de Dolfijnendelta een prachtig gedeelte onderwater namelijk Onder Odiezee. Hier daalt u met een lift af naar een onderwaterruimte waar u door een 60 meter lange glazen wand de dolfijnen en walrussen kunt bewonderen. Hier is ook het Onder Odiezee Café gevestigd zodat u rustig met een kopje koffie of thee met wat lekkers kunt genieten van het mooie uitzicht.

 

Walrus tijdens de snor(rrr)show in Dolfinarium

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u een leuk dagje uit? dan kan ik u Dolfinarium Harderwijk zeker aanbevelen! Wilt u meer informatie over het park en praktische informatie dan kunt u terecht op de website van Dolfinarium .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: