Nieuws uit Dierenpark Amersfoort

Mara's

In Dierenpark Amersfoort zijn er afgelopen week vier Mara’s geboren! De vier kleintjes komen niet allemaal uit hetzelfde nest. Twee kleintjes zijn een tweeling, de andere twee zijn eenlingen. Er worden nog meer jonge Mara’s verwacht want er lopen nog een aantal vrouwtjes met een dikke buik rond.
Normaal gesproken blijven de kleine Mara’s de eerste dagen veel in hun warme holen onder de grond, maar door het zonnige weer laten de jonge Mara’s zich regelmatig zien aan de bezoekers. (foto: Dierenpark Amersfoort)

Dierenpark Amersfoort heeft een filmpje gemaakt van de jonge Mara’s, bekijk het onderstaande filmpje met dierverzorgster Lydia

Ook hebben vogelverzorgers in Dierenpark Amersfoort drie eieren gevonden in het nest van een kwakkenstel!

Kwakkelpaar op hun nest

Het is al erg zacht voor de tijd van het jaar en dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de kwakkenstelletje. Bij de kwakken kun je goed zien wanneer het broedseizoen is begonnen. Deze vogels hebben normaal groen-gele poten, maar tijdens het broedseizoen worden de poten roze. Het zachte winterweer heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het kwakkenstel eerder dan verwacht de eerste eieren heeft gelegd.
Tussen het leggen van ieder ei zit telkens een dag, er kunnen dus nog meer eieren volgen en hopelijk volgen er bij andere paartjes ook eieren. Dierenpark Amersfoort is erg blij met deze eieren, want de afgelopen twee jaar beleven de kwakken nesten leeg. Heel spannend voor Dierenpark Amersfoort en de vogelverzorgers!                          (foto: Dierenpark Amersfoort)

Wist u dat wanneer kwakken een stelletje vormen deze de rest van hun leven samen blijven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: